Kinderen die angstig, teruggetrokken, verward of boos zijn

Bij uitgever Bohn Stafleu Van Loghum is verschenen het boek De praktijk van de kinder- en jeugdpsychiater. Ervaringen van kinderen, ouders en professionals. In dit boek vertellen kinderen en ouders over hun ervaringen met de kinderpsychiatrie. Kinder- en jeugdpsychiater Ben Gunnewijk schreef samen met Susan de Boer het boek om te laten zien hoe de ontwikkeling van kinderen ondanks hun kwetsbaarheid op gang komt en hoe ze hun weg in het leven vinden. 

De praktijk van de kinder- en jeugdpsychiater. Ervaringen van kinderen, ouders en professionals bevat een waaier van verhalen over veelvoorkomende stoornissen en hun behandeling. Kinderen en hun ouders komen zelf aan het woord. De kinderen vertellen hoe ze de hulp beleefd hebben toen ze jonger waren. Ouders vertellen over het omgaan met een angstig, teruggetrokken, verward of boos kind, een kind dat lijdt aan een autismespectrumstoornis, adhd, depressie, angsten, een eetstoornis, of verschillende stoornissen tegelijk. De beschrijvingen geven een breed beeld van patiënten en ouders, en staan daarmee in de traditie van Oliver Sacks. Zo laten de verhalen zien dat deze mensen weliswaar moeten leven met een zekere kwetsbaarheid, maar ook een maatschappelijke rol kunnen vervullen en levensgeluk vinden. Daarnaast vertellen professionals uit de psychiatrische hulpverlening vanuit hun eigen perspectief hoe de hulpverlening kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren die te kampen hebben met een psychiatrisch probleem.

De praktijk van de kinder- en jeugdpsychiater – ervaringen van jeugdigen, ouders en professionals bevat waardevolle inzichten over hoe het is om als kind groot te worden met een psychiatrische stoornis en hoe het is om ouder van dat kind te zijn.

Kinder- en jeugdpsychiater Ben Gunnewijk helpt kinderen en jeugdigen met psychiatrische stoornissen zoals een autismespectrumstoornis, adhd en depressie, en hun ouders. Met dit boek deelt hij zijn inzichten. Hij zet de lezer aan het denken, om zo de ontwikkeling van toekomstige behandelprotocollen te optimaliseren.

De praktijk van de kinder- en jeugdpsychiater. Ervaringen van kinderen, ouders en professionals

Auteur: Ben Gunnewijk ism Susan de Boer

Uitgever: Bohn, Stafleu en Van Loghum

Publicatiedatum: 9 februari 2021

ISBN 9789036825795

Prijs: € 32,00

Bestellen: https://www.bsl.nl/shop/

 

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie: recensie-exemplaren kunnen worden aangevraagd bij Joyce.Rodenhuis@bsl.nl . Voor meer informatie kun je contact opnemen met Susan de Boer, info@susandeboer.nl , 06 51425644.